RODZAJE MIODÓW

Miód Wielokwiatowy

Dzięki potasowi i magnezowi pomaga w chorobach serca i miażdżycy. Pomaga przy astmie i katarze siennym a także w schorzeniach żołądkowo jelitowych. Łagodzi stany rozdrażnienia, tonuje nerwicę oraz uspokaja.
www_wielokwiat
www_iglasta

Miód Spadziowy ze Spadzi Iglastej

Miód ten zalecany jest w chorobach dróg oddechowych, przewodu pokarmowego, serca, układu krążenia, układu nerwowego oraz przy zaburzeniach trawienia.

Miód Spadziowy ze Spadzi Liściastej

Ten rodzaj miodu ma właściwości antybiotyczne. Poleca się go w leczeniu i zapobieganiu infekcjom, bakteriom, grzybom. Ma działanie antybakteryjne – można stosować go zewnętrznie na rany, na skórę ze zmianami zapalnymi, które złagodzi.

www_lisciasta
www_gryczany

Miód Gryczany

Miód gryczany jest najlepszy w leczeniu niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza zarówno u dzieci, jak i u dorosłych. Systematyczne spożywanie tego produktu powoduje wzrost hemoglobiny we krwi oraz wspomaga rekonwalescencję po wyczerpujących chorobach i wspomaga procesy odnowy.